zonder zijwieltjes verder
Door: Ferry
Blijf op de hoogte en volg Ferry
22 Oktober 2025 | Frankrijk, Fontenoy-le-Château
Het is zover! De crowfunding is volledig terugbetaald, en dat nog eerder dan gedacht!
Ten eerste wil ik natuurlijk iedereen bedanken voor de steun, waardoor ik nu kan zeggen: Ik heb een huis in Frankrijk. Ik voel mij een bevoorrecht mens, en besef mij dat ik door het jullie gegeven vertrouwen dit mogelijk is geworden.
Ik zal gestaag en met veel enthousiasme door gaan met het verbouwen van mijn huis tot een B [e-38] B. Met de crowdfunding nu uit de weg, hoop ik meer tijd en geld vrij te kunnen maken om grotere stappen te kunnen zetten. Het bleek namelijk niet altijd makkelijk om een verbouwing te bekostigen, het afbetalen van jullie, en mijn werk als (zzp)keukenmonteur voor te zetten.
Elk jaar ben ik ongeveer 4 weken in Frankrijk geweest voor de verbouwing. Dat is natuurlijk te weinig om een huis van 325 m2 en ongeveer 13 kamers in een paar jaar te verbouwen tot 3 appartementen.
Afgelopen jaar heb ik, met behulp van een paar zeer ervaren vakmannen, de laatste draagbalken kunnen vervangen van de zolder, en gedeeltelijk er een nieuwe draagvloer op kunnen maken. Wat een metamorfose! Er is sinds het begin van het project weer een hele verdieping bij, ongeveer 120 M2! Volgende stap is het leggen van de draagvloer op de rest van de draagbalken.
Deze verdieping zal ik als eerste bewoonbaar maken, het is echter nog écht een zolder, dus alles moet aangepakt worden.
nogmaals bedankt en á bientôt!
25 Oktober 2025 - 10:24
Anne:
Hi Ferry,
Dank voor de rappe terugbetaling. Verscheidene crowdfunders hebben ook overnachtingen tegoed. Hoe ga je dat (tzt) aanpakken?